Moderne vrouw & emancipatie

Moderne vrouw & emancipatie

Bescherm je huid tegen de zon!
Niets is aangenamer dan de geur van zon, zee en strand. En niemand wil zich lelijk verbranden door de zon. Met de aangename zomerse temperaturen, wordt het daarom weer tijd om zonnebrandcrème te gebruiken. De vrouw die van beauty en verzorging houdt, vergeet vooral niet om haar huid te beschermen tegen de felle zon.
De zon staat bekend om haar warmte en de productie van vitamine D. Het zeer belangrijke vitamine D wordt via onze huid opgenomen en is belangrijk voor sterke botten en een gezond immuunsysteem.


Personen met een donkere huidskleur hebben meer pigment in de huid, waardoor vitamine D minder snel wordt opgenomen. En ondanks de vele zonnestralen, kunnen personen met een blanke huidskleur, ook een tekort aan vitamine D oplopen. Maar, geen paniek, hier zijn eventueel alternatieve middelen voor: gezonde voeding en vitamine D supplementen.


Daarnaast verbrandt een donkere huid minder snel. Dit betekent niet dat als je een donkere huid hebt, zonnebrandcrème overbodig is. Integendeel. Of je nou een donkergetinte, getinte of blanke huidskleur hebt…. gebruik zonnebrandcrème. Vrouwen met een blanke huidskleur hebben baat bij een zonnebrandcrème met een hoge UV-factor. En vrouwen met een donkere huidskleur: een lagere UV-factor. De voordelen van zonnebrandcrème:

-voorkomt huidverbranding
-je huid wordt egaler bruin
-je huid verouderd minder snel
-voorkomt huidkanker

Ongeraffineerde kokosnootolie is een natuurlijke manier van zonnebrandcrème. Een positief effect voor velen: je huid bruint sneller.
Ik ben weer enthousiast bezig met het smeren van zonnebrandcrème. Zelfs wanneer ik niet aan het zonnen ben, maar bijvoorbeeld een wandeling buiten maak. En jullie? Ik zeg: hou je zonnebrandcrème paraat en laat de zomerse dagen maar komen!

RECENSIEOVERZICHT
Volgend artikelLoverboys

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER