Komt een jongen bij de dokter…

Komt een jongen bij de dokter…

Twee weken terug was m’n nichtje bij haar oma (mijn benedenbuurvrouw) aan het logeren en ze kwam natuurlijk even gezellig bij me langs. Zaterdagavond klaagde m’n nichtje al de hele tijd over rugpijn, dus ik heb voor d’r gekookt, dikke dekens voor d’r gepakt en d’r favoriete programma’s op tv aangezet.

Toen ze zondagochtend nog steeds klaagde over haar rugpijn gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen. “Ze zou toch niet ook sikkelcelziekte hebben”? “Zal ik d’r naar de dokter brengen”? In overleg met haar vader en oma hebben we besloten om haar te laten testen op sikkelcelziekte en wat bleek? Ze heeft de HBSC-vorm. Dit is gelukkig een iets mildere vorm als de HBSS-vorm die ik zelf heb, maar ik ben wel blij dat ik zo alert ben gebleven en dat haar ziekte nu behandeld kan worden.

Mijn oproep aan iedereen is dan ook goed in de gaten te houden of sikkelcelziekte in de omgeving voorkomt. Families waarin sikkelcelziekte al voorkomt moeten hier extra alert op zijn. Wat er kan gebeuren als mensen hier niet alert op zijn, dat laat de bijbehorende vlog wel zien. Wie ga jij de komende tijd naar de dokter sturen?

Komt een jongen bij de dokter…

 

Vorig artikelGoing to the doctor...
Volgend artikelJunny Brejita Ranked #4 UCI BMX cross
Ronald "Mirakle BBM" Cullimore werd geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij 6 maanden oud was werd er door de artsen uit het Sofia kinderziekenhuis sikkelcelziekte bij hem geconstateerd. Dit was toen nog bekend als sikkelcelanemie. Na een fijne jeugd ging het op z'n 17e helemaal mis en hij moest vaak opgenomen worden in het ziekenhuis. Omdat hij sinds jongs af aan al over een enorm vocabulaire beschikt en zich terdege bewust was dat hij niet de enige met deze ziekte was, besloot hij om z'n nare ervaringen met deze ziekte op papier te zetten. Na een tijdje begon hij er ook over te rappen en op z'n 19e begon hij met het maken van beats. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel begonnen lokale artiesten hem te benaderen voor hun projecten. Omdat hij een van de weinigen, zo niet de enige creatieveling is die ook sikkelcelziekte heeft, viel hij al snel op en organisaties begonnen hem te vragen om creatieve workshops te geven in zowel binnen als buitenland. Langzaam maar zeker begon hij in Rotterdam hét gezicht te worden voor mensen met sikkelcelziekte. Door zijn creatieve inzicht reist hij vaak door Europa en hij wordt door organisaties en artsen die deze ziekte vertegenwoordigen vaak gevraagd om zijn mening, lezingen bij te wonen en interviews af te nemen. Via onderstaande links kun je contact met me opnemen of meepraten over m'n blogs op social media.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER