Is Jehovah wel oké met wisseltransfusies?!

Is Jehovah wel oké met wisseltransfusies?!

Met enorme haast snelde ik die ochtend de deur uit. Haast struikelend over m’n veter die ik in alle haast niet goed had vastgemaakt. Ik was alweer aan de late kant en de verpleegsters op de hemaferese hadden me al gebeld of ik überhaupt nog kwam. “Ja” had ik gezegd, terwijl ik met slaap in me ogen naar de badkamer snelde om weer een tevergeefse poging te doen binnen 10 minuten buiten te staan.

Eenmaal in het Erasmus MC ging alles zoals gepland. De mopperende verpleegster die een 16G naald bij me aan probeert te prikken en als dat na een poging of 4 eindelijk lukt kan de wisseltransfusie van start gaan. Ondanks dat het aanprikken van de 16G naald erg vervelend was, ben ik positief. Ik heb namelijk het gevoel dat de wisseltransfusies hun werk doen. Drie uur later sta ik weer buiten met verband om beide armen en ga ik richting de stad waar ik wordt aangesproken door een vrouw van de kerk die me uitnodigt voor de zondagdienst.

Nadat ze het verband om m’n armen ziet, vraagt ze naar het verhaal hierachter. Ik leg d’r netjes uit dat ik sikkelcelziekte heb en dat de artsen me om de 4 weken een wisseltransfusie willen geven. Ik kreeg te horen dat ik hier onmiddellijk mee moest stoppen, omdat dit volgens de bijbel niet oke is.

Je begrijpt dat de bubbel waar ik tijdens en net na het wisselen inzat, onmiddellijk uit elkaar spatte. Wat ik nu graag van jullie wil weten is of jullie ook bepaalde medische zorg zouden weigeren vanuit religieus oogpunt of vinden jullie dat er niets mis is met een wisseltransfusie of bloedtransfusie? Ik ben erg benieuwd naar jullie meningen en ik praat graag op social media verder met jullie hierover. Laten jullie het aan me weten?

– Ronald “Mirakle BBM”.

Vlog over m’n eerste wisseltransfusie

Vorig artikelMC Quentin Live @ Podium Gigant Apeldoorn
Volgend artikelIs Jehovah against exchange transfusions?!
Ronald "Mirakle BBM" Cullimore werd geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij 6 maanden oud was werd er door de artsen uit het Sofia kinderziekenhuis sikkelcelziekte bij hem geconstateerd. Dit was toen nog bekend als sikkelcelanemie. Na een fijne jeugd ging het op z'n 17e helemaal mis en hij moest vaak opgenomen worden in het ziekenhuis. Omdat hij sinds jongs af aan al over een enorm vocabulaire beschikt en zich terdege bewust was dat hij niet de enige met deze ziekte was, besloot hij om z'n nare ervaringen met deze ziekte op papier te zetten. Na een tijdje begon hij er ook over te rappen en op z'n 19e begon hij met het maken van beats. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel begonnen lokale artiesten hem te benaderen voor hun projecten. Omdat hij een van de weinigen, zo niet de enige creatieveling is die ook sikkelcelziekte heeft, viel hij al snel op en organisaties begonnen hem te vragen om creatieve workshops te geven in zowel binnen als buitenland. Langzaam maar zeker begon hij in Rotterdam hét gezicht te worden voor mensen met sikkelcelziekte. Door zijn creatieve inzicht reist hij vaak door Europa en hij wordt door organisaties en artsen die deze ziekte vertegenwoordigen vaak gevraagd om zijn mening, lezingen bij te wonen en interviews af te nemen. Via onderstaande links kun je contact met me opnemen of meepraten over m'n blogs op social media.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER