Hoe ik Mobb Deep ontmoette en een te gek weekend had in...

Hoe ik Mobb Deep ontmoette en een te gek weekend had in Amsterdam!

Sinds jongs af aan ben ik een enorme fan van rapmuziek. Ik heb een enorme verzameling hiphop en rapalbums en ik ben naar veel concerten geweest. Als je toevallig m’n laatste post hebt gelezen, dan weet je dat ik sikkelcelziekte heb. In de rest van Nederland is deze ziekte zeldzaam, maar in Rotterdam (waar ik vandaan kom) zijn er vele anderen met deze conditie. Ik was op een dag een beat aan het tikken voor een artiest uit Amsterdam toen ik een belletje van IXL kreeg. IXL is een platform voor mensen met sikkelcelziekte en ik ken de eigenaresse toevallig goed. Ze vroeg me of ik een interview wilde doen met Prodigy van Mobb Deep.

Ik wist dat Mobb Deep op wereldtournee was voor het 20jarige bestaan van hun 2e album ‘The infamous’. Toevallig was ik op 7 Augustus ook vrij, dus we gingen naar Amsterdam en we deden het. Na het interview kreeg ik van IXL VIP-tickets voor het concert van Mobb Deep tijdens het “Appelsap Fresh Music Festival” in het Flevopark in Amsterdam. Ik mocht een goede vriend van me ook blij maken met een kaartje en we gingen er de volgende dag heen. Je zou denken dat een groep als Mobb Deep, die al zo lang bestaat, met de tijd automatisch zou gaan onderdoen voor de nieuwe generatie rappers als we het hebben over live-shows. Echter het tegenovergestelde is waar, want ik vond de show van Mobb Deep vele malen beter dan die van Rich Homie Quan die de hoofdact van Appelsap was.

Nu ben ik zelf ook artiest en de volgende dag zou ik ook een show hebben op het FUBU event van Mr. Menaze van THC, dus we zijn na de show van Mobb Deep weer terug naar Rotterdam gereden. Raad eens waar m’n show van de volgende dag was? Yes, in Amsterdam! Rond een uurtje of 13:00 heb ik dus afgesproken met de jongens van M.H.T. (Mirakle, Hendryx, Tigrii) en zijn we weer naar Amsterdam gereden waar we het Noorderpark met z’n 3en op z’n kop hebben gezet!

Geniet van de video!

Ontmoeting Mobb Deep, Appelsap 2015, Show met M.H.T.

Vorig artikelHow i've met Mobb Deep and had the craziest weekend in Amsterdam!
Volgend artikel"krijg de kleren"
Ronald "Mirakle BBM" Cullimore werd geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij 6 maanden oud was werd er door de artsen uit het Sofia kinderziekenhuis sikkelcelziekte bij hem geconstateerd. Dit was toen nog bekend als sikkelcelanemie. Na een fijne jeugd ging het op z'n 17e helemaal mis en hij moest vaak opgenomen worden in het ziekenhuis. Omdat hij sinds jongs af aan al over een enorm vocabulaire beschikt en zich terdege bewust was dat hij niet de enige met deze ziekte was, besloot hij om z'n nare ervaringen met deze ziekte op papier te zetten. Na een tijdje begon hij er ook over te rappen en op z'n 19e begon hij met het maken van beats. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel begonnen lokale artiesten hem te benaderen voor hun projecten. Omdat hij een van de weinigen, zo niet de enige creatieveling is die ook sikkelcelziekte heeft, viel hij al snel op en organisaties begonnen hem te vragen om creatieve workshops te geven in zowel binnen als buitenland. Langzaam maar zeker begon hij in Rotterdam hét gezicht te worden voor mensen met sikkelcelziekte. Door zijn creatieve inzicht reist hij vaak door Europa en hij wordt door organisaties en artsen die deze ziekte vertegenwoordigen vaak gevraagd om zijn mening, lezingen bij te wonen en interviews af te nemen. Via onderstaande links kun je contact met me opnemen of meepraten over m'n blogs op social media.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER