Het is niet vanzelfsprekend

Het is niet vanzelfsprekend

Je goed voelen, het lijkt voor sommigen zo normaal als dat het automatisch dag en nacht wordt. We hebben succes, maken een te gekke promotie op ons werk. Plannen al wat we over 3 jaar zullen verdienen en wat voor auto we zullen rijden, hoe onze voortuin eruit zal zien en hoeveel kinderen we willen.
Nu schrijf ik dit niet om je daarin te ontmoedigen, integendeel en nu dat uit de weg is kan ik vertellen waarom ik dit wél schrijf. Ik als sikkelceller heb altijd het geluk én het ongeluk gehad dat ik tussen schip en wal ben beland. Hoewel ik de hbss vorm heb (zwaarste vorm als dit als hoge wiskunde klinkt) heb ik dagen dat ik me onoverwinnelijk voel en dagen dat m’n wereld compleet vergaat.
Toch liet deze schommeling van emoties die daar uiteraard bij komen kijken me wel nadenken over het een en ander. Ik ken mensen met sikkelcel die zich haast nooit goed voelen. Hoe zouden die zich dan voelen op het moment dat ik lekker aan het flexen ben en dat ik met me vrienden mezelf een leveraandoening drink op een vrijdagavond, omdat ik dat nu eenmaal kan? Juist ja, KUT!
Op de dagen dat het leven me dan weer met beide benen op de grond zet en me er even aan herinnerd dat ook ik sikkelcel hbss heb, besef ik me ten zeerste dat er helemaal niets in het leven vanzelfsprekend is, voor niemand. Ook niet voor die hardwerkende, independant woman die er wat van probeert te maken voor haar en haar dochter met wie ze alleen woont. Nee, zelfs niet voor die gast die nu 2ton in een jaar verdient en nu elke dag stunt in die nieuwe, glimmende bak van hem.
Het zal je misschien allemaal wel weer als idealistisch geleuter in de oren klinken, maar vandaag zal me dat eerlijk gezegd een rotzorg zijn, want ik meen dit. Als je tijdens dit succes niet gezond blijft, is het op een dag waarschijnlijk niets meer dan een pijnlijke herinnering. Waardeer die gezondheid daarom, zolang je dit nog in eigen handen hebt. Ikzelf en heel veel anderen hebben dit helaas niet in eigen hand, want ons lichaam bepaald nu eenmaal zelf waar het zin in heeft en we zijn verplicht ons leven daar op aan te passen met alle gevolgen van dien.
Moraal van het verhaal? Succes is niets zonder een gezond lichaam, dus waardeer je gezondheid dan ook, punt!
Vorig artikelDJ Lady style V/s Mario Bros scratch battle
Volgend artikelDit weekend
Ronald "Mirakle BBM" Cullimore werd geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij 6 maanden oud was werd er door de artsen uit het Sofia kinderziekenhuis sikkelcelziekte bij hem geconstateerd. Dit was toen nog bekend als sikkelcelanemie. Na een fijne jeugd ging het op z'n 17e helemaal mis en hij moest vaak opgenomen worden in het ziekenhuis. Omdat hij sinds jongs af aan al over een enorm vocabulaire beschikt en zich terdege bewust was dat hij niet de enige met deze ziekte was, besloot hij om z'n nare ervaringen met deze ziekte op papier te zetten. Na een tijdje begon hij er ook over te rappen en op z'n 19e begon hij met het maken van beats. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel begonnen lokale artiesten hem te benaderen voor hun projecten. Omdat hij een van de weinigen, zo niet de enige creatieveling is die ook sikkelcelziekte heeft, viel hij al snel op en organisaties begonnen hem te vragen om creatieve workshops te geven in zowel binnen als buitenland. Langzaam maar zeker begon hij in Rotterdam hét gezicht te worden voor mensen met sikkelcelziekte. Door zijn creatieve inzicht reist hij vaak door Europa en hij wordt door organisaties en artsen die deze ziekte vertegenwoordigen vaak gevraagd om zijn mening, lezingen bij te wonen en interviews af te nemen. Via onderstaande links kun je contact met me opnemen of meepraten over m'n blogs op social media.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER