Chronisch ziek, minder sjans?

Chronisch ziek, minder sjans?

Het was een rustige zondagmiddag toen ik bij een vriendin van me langs ging, omdat we elkaar al een tijdje niet hadden gezien. Gezellig! Zij en ik zijn 2 mensen die altijd met elkaar over het leven filosoferen en bedenken hoe het beter kan. Zo ook over de liefde.

Toen we na een half uurtje vergezeld werden met een vriendin van haar, nam het gesprek een andere wending en vroegen we ons met z’n drieën nu af wat wél en geen dating material is.

Er werden allerlei grapjes gemaakt, maar uiteindelijk werd er een argument in de groep gegooid wat me minder vrolijk maakte. “Chronisch zieke mensen zouden namelijk ook geen dating material meer zijn”.

Nu schrik ik niet zo snel van mensen hun opinies meer, maar dit zette me toch wel even aan het denken. Wat heeft chronisch ziek namelijk te maken met of je wel of geen goede partner kunt zijn? Ik vraag me af wat jullie hier nou van vinden. Praat je gezellig met me mee?

Chronisch ziek, minder sjans?

Vorig artikelKings & Queens is back.
Volgend artikelChronically ill, less love?
Ronald "Mirakle BBM" Cullimore werd geboren en getogen in Rotterdam. Toen hij 6 maanden oud was werd er door de artsen uit het Sofia kinderziekenhuis sikkelcelziekte bij hem geconstateerd. Dit was toen nog bekend als sikkelcelanemie. Na een fijne jeugd ging het op z'n 17e helemaal mis en hij moest vaak opgenomen worden in het ziekenhuis. Omdat hij sinds jongs af aan al over een enorm vocabulaire beschikt en zich terdege bewust was dat hij niet de enige met deze ziekte was, besloot hij om z'n nare ervaringen met deze ziekte op papier te zetten. Na een tijdje begon hij er ook over te rappen en op z'n 19e begon hij met het maken van beats. Dit bleef niet onopgemerkt en al snel begonnen lokale artiesten hem te benaderen voor hun projecten. Omdat hij een van de weinigen, zo niet de enige creatieveling is die ook sikkelcelziekte heeft, viel hij al snel op en organisaties begonnen hem te vragen om creatieve workshops te geven in zowel binnen als buitenland. Langzaam maar zeker begon hij in Rotterdam hét gezicht te worden voor mensen met sikkelcelziekte. Door zijn creatieve inzicht reist hij vaak door Europa en hij wordt door organisaties en artsen die deze ziekte vertegenwoordigen vaak gevraagd om zijn mening, lezingen bij te wonen en interviews af te nemen. Via onderstaande links kun je contact met me opnemen of meepraten over m'n blogs op social media.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER